Arvonlisäverotuksen perusteet kunnissa

Kuntien asema arvonlisäverotuksessa poikkeaa eräiltä osin yritysten arvonlisäverotuksesta. Tässä koulutuksessa tarkastellaan aluksi arvonlisäverotuksen yleisperiaatteita. Koulutuksessa keskitytään käytännönläheisesti kuntien erityisasemaan tavaroiden ja palveluiden myyjänä ja ostajana tekemällä ensin rajanvetoa kunnan verottoman ja verollisen toiminnan välillä, minkä jälkeen käsitellään kuntien hankintoihin sisältyvien arvonlisäverojen jakamista palautus- ja vähennysjärjestelmään. Tässä yhteydessä käydään läpi myös vähennysoikeuteen säädetyt rajoitukset. Lisäksi koulutuksessa käsitellään kuntien harjoittamaa vuokraustoimintaa. Lopuksi käydään tiivistetysti läpi rakentamispalveluiden käännetyn arvonlisäveron soveltamisperiaatteet kunnissa.

Koulutus on tarkoitettu seuraaville henkilöille:
Uudet kuntasektorilla sellaisessa tehtävässä aloittaneet henkilöt, joiden tarvitsee työssään osata perusteet kuntien arvonlisäverotuksesta ja kuntien arvonlisäverotuksen perusasioiden kertaamista kaipaavat henkilöt. Koulutus sopii erityisesti taloushallinnossa työskenteleville, jotka käsittelevät myynti- ja ostolaskuja (esim. toimisto- ja laskentasihteerit, talouspäälliköt ja kirjanpitäjät) ja henkilöille, jotka tekevät päätöksiä hankinnoista.
Koulutuksen käytyään osallistuja tuntee perusperiaatteet kuntien arvonlisäverotuksesta käytännössä.

Kouluttajana toimii kaupunginasiamies OTK, VT Tarja Tarkiainen Helsingin kaupungilta, jolla on yli viidentoista vuoden kokemus veroasiantuntijan tehtävistä mm. Verohallinnossa ja Suomen Kuntaliitossa. Lisäksi hänellä on usean vuoden koulutuskokemus.

Ilmoittaudu viimeistään 12.3.2019 mennessä.

klo 8.45 testaa yhteytesi toimivuus

9.00 Koulutus alkaa -tervetuloa!

Yleistä arvonlisäverotuksesta

Kunnan verovelvollisuudesta
-Liiketoiminta
-Viranomaistoiminta
-Käyttöomaisuuden myynti
-Oma käyttö

Kunta ostajana
-Vähennysoikeus
-Kuntapalautusoikeus
-Vähennys- ja palautusrajoitukset
-Rajanvetoa: yksityinen kulutus, edustus ja muu kulu

Vuokraustoiminta
-Veroton vuokraus
-Verollinen vuokraus
Rakennusalan käännetty alv
-Yleistä

Käännetyn verovelvollisuuden soveltaminen kunnissa

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu